Psiholog Emma Toader: 13 recomandări – Laudă-te, zâmbește și ai încredere în Dumnezeu!

Psiholog Emma Toader

Folosește des cuvintele, pe care vrei să le experimentezi în viața ta, nu pe cele pe care nu le dorești, ne spune psiholog Emma Toader, specialist NLP (programare neurolingvistică) și autoarea cărții ”Porția de fericire”. Ea a precizat pentru RADOR care ar fi cele 13 recomandări ale sale, pe care e de preferat să le exersăm, mai ales în aceste timpuri:
1. LAUDĂ-TE!
Lauda de sine, nu miroase a bine – nimic mai fals! Dacă nu te lauzi tu, atunci cum să te laude alții, care nu te cunosc?! LAUDĂ-TE real, autentic cu punctele tale forte! Dacă nu le cunoști, află-le!
2. ÎMBRACĂ-TE CU CE AI MAI BUN!
Nu haina face omul- nimic mai fals! Ține minte: Haina face omul și omul face haina! Când te îmbraci cu ce ai mai bun, ai o stare mai bună și mintea e ascuțită pentru idei noi!
3. ZÂMBESTE!
Oamenii critici și nemulțumiți, care îi judecă pe ceilalți, au fața ca o murătură. Vrei să arăți și tu așa? Și, în plus, dacă zâmbești, ai șanse să îți schimbi starea interioară în mai bine.
4.AI INCREDERE ÎN DUMNEZEU!
Mintea nu poate să cuprindă câte oportunități fantastice există pentru tine. Când ai încredere în Dumnezeu, renunți la iluzorie idee că poți deține controlul la tot ce se întâmplă, te detașezi și ești în câmpul sincronicităţilor. ..!
5. FĂ ZILNIC LUCRURI CARE TE BUCURĂ!
Fericirea se exersează zilnic. Pune-ţi întrebarea: „Ce m-ar bucura să fac, acum?!”. Și fă! Bucuria e hrana sufletului. Cum îți amintești să mănânci și să mergi la toaletă, așa aminteste – ți să te bucuri. Azi!
6. DANSEAZĂ MINIM TREI MINUTE PE ZI!
Nu începe să spui că nu îți place sau nu vrei. Toți copiii dansează. Și tu poți intra în starea de copil care se leagănă măcar puțin pe muzică. Ce câștigi? Starea! Care te poate ajuta să atragi ce dorești mai ușor. ..
7. CÂNTĂ CEVA!
Orice! Din mai multe motive, te va ajuta. Când cântă un om sub duș? Când e bine dispus! Răspuns corect! Atunci, poți să faci și invers: întâi comportamentul și, apoi, starea. Apoi, vocea ta în fredonare cântare are efect terapeutic. Pentru tine. De ce să dai banii pe medicamente, când e mult mai simplu?!
8.BINECUVANTEAZĂ-L PE CEL ( CEA, CEI) CARE TE ENERVEAZĂ !
Îți faci un bine ție, întâi, astfel! Dacă ești nervos pe cineva, tu consumi mult din energia ta și îl păstrezi în realitatea ta. Fă altfel!
9. ZĂMBESTE BANILOR (CÂND ÎI PRIMESTI ȘI CÂND ÎI DAI)
Salută-i și ei vor veni mereu la tine!
10. FOLOSESTE DES CUVINTELE, PE CARE VREI SĂ LE EXPERIMENTEZI ÎN VIAȚA TA
Dacă spui: „Urăsc să fac acest lucru…”, „Mă scoate din minți să. ..”, „Mă obosește să. ..”, ghici ce vei experimenta…?! Dar, dacă spui:”Iubesc să fac ăsta. ..”. Ador să. .. îmi place să. ..”?! Amintește-ți : cuvintele au vibrație, iar locurile au memorie…!
11. PLIMBĂ-TE PRIN NATURĂ
Descalţă-te, din când în când și mergi desculț prin parc. Stai pe iarbă, fără să gândești. Fă pauză de gânduri! Fii! Vei sta departe de farmacie astfel.
12. JOACĂ-TE! JOACĂ-TE! JOACĂ-TE!
Cele mai interesante descoperiri s-au făcut în joacă. Cele mai creative idei apar în joacă. Rețetele fabuloase de mâncare au fost inventate în joacă. Când te joci, ești în altă stare de conștiință. În care întâlnești soluțiile. În joacă!
13. FĂ CEVA NOU! – FII CEVA NOU!
Ceva ce ai vrea, dar n-ai fost! Fii cea mai bună versiune a ta! Azi! – a mai spus specilistul în programare neurolingvistică
Székely Ervin, RADOR