Castelul din Turcia în care a fost ținut prizonier Contele Dracula va fi restaurat

Primarul localității Tokat din Turcia afirmă că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut prizonier contele Dracula au fost reabilitate și că urmează să fie făcută și sculptură care să îl înfățișeze pe conte.
Proiectul urmărește redarea în circuitul turistic a fortăreței utilizate în perioada selgiukidă și otomană în scop de apărare. Lucrările de restaurare vor urmări să scoată în evidență și aspectul legat de cei patru ani pe care i-a trăit exilat la Tokat voievodul Țării Românești, Vlad al III-lea.
Primarul din Tokat atrage atenția că fortăreața din localitate este singura cetate care nu a fost cucerită în timpul marii invazii a Anatoliei de către oștile lui Timur. Proiectul de restaurare, care include și povestea contelui Dracula, va readuce în circuitul turistic acest loc încărcat de istorie. Rezervorul de apă, descoperit la o adâncime de 140 de metri, în cadrul studiilor efectuate cu câțiva ani în urmă, ar urma să fie inclus la rândul său în proiect./fmatei

www.haberler.com