Directorul general al STB îl consideră vinovat pentru grevă pe liderul sindicatului reprezentativ, Vasile Petrariu

Directorul general al Societății de Transport Public București, Adrian Criţ, îl consideră vinovat pentru greva de la STB pe liderul sindicatului reprezentativ, Vasile Petrariu.

El a organizat cu puțin timp în urmă o conferință de presă la care a precizat că, potrivit contractului colectiv de muncă, niciun sindicat nu poate cere demiterea directorului şi a făcut apel la reluarea dialogului.

Adrian Criţ: Aștept cu deschidere propuneri la angajați. Confirm încă o dată că acest contract colectiv de muncă este valabil conform legii și, de asemenea, pentru angajați confirm faptul că voi face orice pentru ca această societate să poată funcționa în continuare. Patru zile de grevă micșorează veniturile societății. Vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile, de a plăti utilitățile, de a plăti furnizorii. Dacă nu încetează acest lucru, din păcate această societate nu poate să mai funcționeze.

Realizator: Astăzi dimineață liderul sindical Vasile Petrariu a precizat că oamenii își asumă toate riscurile pentru a continua protestul, în pofida deciziei instanței de judecată de a declara greva ilegală. El a adăugat că de demisia directorului general ar fi singurul lucru care ar aplana conflictul de muncă./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 ianuarie