Preşedintele companiei Pfizer a estimat că lumea va reveni la condiţii aproape normale peste câteva luni

Într-un interviu la televiziunea israeliană, preşedintele companiei americane Pfizer, Albert Bourla, a estimat că lumea va reveni la condiţii aproape normale peste câteva luni, dar coronavirusul nu va fi eradicat şi va continua să se manifeste. Compania pe care o conduce îşi propune să producă un vaccin care să se administreze o dată pe an şi care să acopere toate variantele de coronavirus. Relatează corespondentul nostru Dragoş Ciocîrlan.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Albert Bourla a declarat că Pfizer își propune să producă o doză anuală pentru a acoperi toate variantele de COVID. El i-a acuzat pe cei care se opun vaccinării că au provocat, prin dezinformare, milioane de decese.”Virusul nu va fi eradicat, va rămâne cu noi în anii următori”, a mai spus Bourla. El a subliniat că vor mai fi anomalii precum Omicron. Acest virus are tendința de a crea noi variante.

Până în prezent, spre deosebire de alte variante, numai Omicron a reușit să ocolească protecția, dar vaccinarea rămâne eficientă în prevenirea spitalizării cazurilor foarte grave. Președintele companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat la televiziunea israeliană că în mod regulat antivacciniștii postează online informații false despre el și îi trimit scrisori de amenințare./mnecula/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 ianuarie