JURNAL.MD: Daniel Ioniță: „România este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova”

„România a fost, este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, pe care o dorește, de asemenea, alături în marea familie europeană”, a reiterat în aceste vremuri dificile pentru securitatea din regiune, ambasadorul României, Daniel Ioniță.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a depus astăzi, 24 ianuarie 2022 un buchet de flori la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Chișinău, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

Cu acest prilej, ambasadorul român a subliniat:

„După cum știm, acum 163 de ani printr-o decizie înțeleaptă a legislativelor de atunci, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și totodată al Țării Românești, punând bazele astfel României moderne.

Totodată, anul acesta este un an extrem de important pentru că chiar astăzi sărbătorim 160 de ani de la data la care primul guvern condus de Barbu Catargiu și-a intrat în funcțiune. Deci avem 160 de guvernare a României și 160 de ani de diplomație a României.

Este un excelent prilej pentru a-i felicita pe absolut toți cei care simt românește, oriunde s-ar afla ei, este un prilej pentru a spune că vom crede în continuare în România noastră cea dragă, Românie modernă, Românie democratică, Românie care în momentul de față este membru UE și al NATO și o Românie care a fost, este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, pe care o dorim, de asemenea, alături de noi în marea familie europeană”, a spus ambasadorul.

La finalul ceremoniei membrii Ambasadei României la Chișinău s-au prins într-o simbolică horă a unirii.

https://www.jurnal.md/ro/news/5614dcc65cb428da/daniel-ionita-romania-este-si-va-fi-intotdeauna-alaturi-de-republica-moldova.html

JURNAL.MD (R. Moldova) – 24 ianuarie