Eveniment muzical „Ariela – moştenirea muzicală a compozitoarelor de origine evreiască”

Un concert de muzică clasică va fi difuzat, astăzi, pe internet, cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Evinimentul muzical poartă numele „Ariela – moştenirea muzicală a compozitoarelor de origine evreiască” şi se va transmite în exclusivitate pentru România, de la ora 18:30, pe site-ul Forumului Cultural Austriac.

Andrei Popov, directorul adjunct al Forumului Cultural Austriac: Printre nenumărate victime ale lagărelor naziste s-au aflat şi ele – o serie de compozitoare şi muziciene, a căror vină, în ochii naţional-socialismului, era că aveau o altă religie şi o altă etnie decât cele ale aşa-zisei rase pure.

Pianista austriacă Sigrid Hagn a lansat un amplu demers de recuperare a moştenirii muzicale a acestor artiste remarcabile. O parte dintre ele sunt omagiate în cadrul unui proiect special – Concertul Ariela – pianista Sigrid Hagn şi violonista Romana Rauscher vor intepreta piese ale unor compozitoare care au devenit sub o formă sau alta victime ale Holocaustului./eendrefy/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 ianuarie