O eventuală creștere a pensiilor nu poate avea loc fără o renegociere la Bruxelles a deficitului bugetar (Florin Cîţu)

Realizator: Gabriela Mitrovici – Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că o eventuală creștere a pensiilor nu poate avea loc fără o renegociere la Bruxelles a deficitului bugetar pe care Guvernul de la București l-a estimat pentru acest an. Liderul liberalilor a mai spus că soluția în această privință trebuie să vină de la Guvern.

Florin Cîţu: Noi vom susține o creștere a pensiilor, dar atât timp cât rămânem în parametri negociați cu Comisia Europeană pentru deficitul bugetar. Bineînțeles, există și altă variantă, în care Ministerul Finanțelor, premierul merg la Bruxelles și discută un deficit mai mare. Totul este posibil. Toate acestea sunt pe masă, este nevoie doar de o soluție care să vină de la Guvern și ne vom uita la ea. PNRR este despre reformă a sistemului de pensii.

Realizator: În ceea ce privește posibila creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani, fostul premier liberal, Florin Cîțu, a declarat că proiectul vizează un sistem voluntar și nu unul obligatoriu./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie