(Ansa/Facebook/Gianluca Gori)

Joi seară, Drusilla Foer a fermecat atât publicul Teatrului Ariston, cât și pe cel de-acasă. „Eleganță, inteligență, profesionalism”, sunt complimentele cele mai frecvente primite pe reţelele de socializare de co-gazda celei de-a treia seri a festivalului cântecului italian.
Surprind, „rafinamentul și inteligența scenică”, dar și „stilul, farmecul, simpatia” și „clișeele demontate cu inteligență și clasă”.

Dar cine este Drusilla Foer?
Drusilla este un personaj conceput și interpretat de fotograful și actorul florentin Gianluca Gori. Artist complet, actorul, care este şi cântăreț, s-a născut la Florența în 1967. După terminarea studiilor la Institutul de Artă, la începutul anilor 2000 și-a început cariera pe net, după care a făcut teatru, televiziune şi cinema.
În rolul Drusillei a jucat în filmul lui Ferzan Ozpetek „Prezența magnifică”, creând un personaj iubit de internauţi pentru convorbirile sale hilare cu servitoarea Ornella. Pe lângă succesul pe web, Drusilla a mai fost judecător la Strafactor, ediţia specială X Factor, a participat la Maurizio Costanzo Show și a fost invitată în emisiunea CR-La Repubblica delle Donne a lui Pietro Chiambretti.

De la alter-ego-ul lui Gianluca Gori, la o nobilă în carne și oase
De câțiva ani, în interviurile sale, Gianluca Gori este mereu și exclusiv Drusilla, care a lichidat astfel relația cu creatorul său: Pretinde că m-a inventat, dar nu este atât de genial.
Elegantă și ireverențioasă, nobila toscană s-a născut la Siena, la 23 iulie 1945, sub semnul Leului.
Pictoriță, actriță, model, scenarist, fotograf, cântăreață, la scurt timp după naștere s-a mutat în Cuba, unde și-a petrecut copilăria. A rămas pe insulă până la vârsta de douăzeci de ani, apoi, după majorat, a început să călătorească prin lume, oprindu-se, mai mult, sau mai puţin timp în diferite orașe: Paris, Bruxelles, Madrid, Chicago și Viareggio.
Icoană de stil, caracter ireverent și anti-burghez, Drusilla susține deseori cauze sociale importante. Pozează pentru fotografi, stiliști și artiști internaționali şi apare cu succes în televiziune și la cinema, devenind rapid o vedetă incontestabilă și pe internet. www.rainews.it
Traducerea Cătălina Păunel

RADOR, 4 februarie