Doar guvernul poate să ofere o soluție de ieșire din iarnă orașelor românești care au un sistem centralizat de termoficare (Dominic Fritz)

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, subliniază doar guvernul poate să ofere o soluție de ieșire din iarnă tuturor orașelor românești care au un sistem centralizat de termoficare.

Într-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei a salutat faptul că astăzi prefectul Mihai Ritivoiu a înaintat guvernului solicitarea sa de alocare suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei pentru asigurarea funcționării sistemului centralizat de termoficare.

Prefectul Mihail Ritivoiu susține că pe lângă prețul ridicat al gazelor naturale și lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă o constituie starea de insolvență al Colterm și lipsa acesteia de credibilitate în relația cu furnizorii. Colterm a mai primit în această iarnă 54 de milioane de lei din Fondul de rezervă și 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică și de gaze, o sumă ce reprezintă 40% din banii alocați la nivel național./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 februarie