BMH Magazine – o revistă de popularizare a celor mai recente informații științifice din domeniile bioștiințe și medicină

Asociația Biomentorhub lansează primul număr al revistei BMH Magazine, o publicație în limba română care își propune să deschidă tuturor celor interesați de domeniile bioștiințe și medicină porțile descoperirii și să contribuie la educația științifică.

BMH Magazine
Ne aflăm într-o perioadă în care corectitudinea științifică a informațiilor din sfera biotehnologiilor și medicinei care circulă în societate este profund neglijată. De asemenea, avansul tehnologic extrem de rapid nu ne oferă răgazul de a înțelege și stăpâni termeni și concepte care stau la baza unor produse și servicii pe care le adoptăm în viața de zi cu zi. Din aceste considerente extrem de importante pentru o bună funcționare a societății ne propunem să oferim într-un mod cât mai accesibil un conținut care să vă ajute să navigați în această nouă eră aflată la confluența dintre biotehnologie și informatică. Ne adresăm atât elevilor și studenților, cât și tuturor celor care sunt dornici să cunoască cât mai multe despre ultimele descoperiri și studii în domeniul bioștiințelor și medicinei.

Echipa și obictive
Echipa noastră este formată dintr-un grup de elevi, studenți și tineri cercetători activi, afiliați la universități de prestigiu din țară și străinătate. Prin articolele pe care le vor semna odată la trei luni, dincolo de rigoarea științifică care le va însoți, vor încerca să le facă ușor de citit și de înțeles astfel încât informațiile din domeniile bioștiințe și medicină să devină accesibile tuturor. Suntem absolut convinși că oamenii de știință și publicul larg au nevoie unii de alții și că au multe de învățat împreună. Doar așa se poate dezvolta știința participativă, care face posibilă o cunoaștere transparentă și accesibilă, împărtășită la toate nivelurile societății. Prin urmare, cu cât oamenii învață mai mult despre știință și cercetare, cu atât vor fi mai independenți și vor ști să-și folosească gândirea critică într-un mod relevant. Acesta este obiectivul nostru. Ca prin subiectele pe care le vom populariza în paginile BMH Magazine, să facem știința mai atractivă. Nu în ultimul rând, dorim să aducem în prim plan elevi, studenți și cercetători români pasionați de aceste domenii, care publică în cadrul revistei BMH și să dezvoltăm această comunitate care poate contribui la dezvoltarea cercetării și inovării în domeniul biomedical în România.

Conținut
În cele șapte secțiuni ale primului număr al revistei BioMentorHub Magazine, veți putea citi, printre altele, un interviu în exclusivitate cu un expert de origine română care a condus studiul clinic de fază 3 la Centrul Medical al Universității din Nebraska al ultimului vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE, despre optogenetică sau cum pot fi neuronii controlați doar cu lumină, dar și despre controverse etice sau despre primii pași pe drumul alfabetizării științifice. În rubrica Biomentorhub Junior veți putea afla și care este unul dintre cele cinci regate în care sunt împărțite mai multe tipuri de microorganisme iar ca resurse pentru liceeni vă invităm să aflați care este modalitatea de transmitere a informației în cadrul sistemului nervos. Rubrica film vă dezvăluie universul fantastic din Dune – Misterul Surorilor Bene Gesserit iar rubrica jocuri vă poate aduce un premiu surpriză prin rezolvarea integrală a unui puzzle.

Cu știința-n căști
Și pentru că trăim în epoca căștilor, în care programele audio sunt ascultate din ce în ce mai mult în mișcare, nu i-am uitat nici pe iubitorii de podcast-uri. Am lansat așadar și podcast-ul CU ȘTIINȚA-N CĂȘTI, care poate fi accesat gratuit, împreună cu revista Biomentorhub Magazine, atât pe site-ul biomentorhub.ro cât și pe platformele Anchor.fm și Spotify.
Website: https://biomentorhub.ro/bmh-magazine/