Deputatul USR Dan Barna nu este de acord cu lipsa de transparenţă prin modificările regulamentului Camerei Deputaţilor

Realizator: Ciprian Sasu – Deputatul USR Dan Barna susţine că prin modificările aduse regulamentului Camerei Deputaţilor se doreşte revenirea la epoca Dragnea, pe care o califică drept una plină de abuzuri. El a declarat că USR se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de violenţă în parlament, dar nu poate fi de acord cu lipsa de transparenţă:
Dan Barna: Se încearcă întoarcerea în perioada dinainte de 2016, când parlamentul era aşa un fel de clopot în care nu ştia nimeni nimic şi unde abuzurile se petreceau în şedinţe sub umbrela majorităţii. Susţinem toate sancţiunile privind blocarea şi sancţionarea violenţei, dar cele referitoare la blocarea transparenţei şi la dreptul de a se transmite imagini, şi de a se transmite argumentele, până la urmă, parlamentarilor către români nu pot fi susţinute şi de aceea în comisie am avut mai multe amendamente, unele au fost aprobate, altele nu şi de aceea, în momentul de faţă, noi nu vom susţine modificările acestea referitoare la transparenţă, doar pe cele de violenţă.
Realizator: Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor a aprobat în această dimineaţă mai multe modificări, printre care şi interzicerea transmisiilor live pe reţelele sociale din şedinţele de plen ale comisiilor sau ale Biroului Permanent. Au fost aprobate şi o serie de sancţiuni împotriva actelor de violenţă fizică sau verbală comise de parlamentari – ne-a transmis redactorul nostru Alexandra Cristea./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 februarie)