Persoanele fizice şi juridice se pot înscrie la noua ediție a programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”

Realizator: Constanţa Comănici –
Realizator: Persoanele fizice se pot adresa, începând de ieri, producătorilor sau dealer auto pentru înscrierea în noua ediție a programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”. Cei interesați pot casa una sau două mașini vechi și pot achiziționa una nouă cu o reducere substanțială oferită de stat. Tot de ieri, persoanele juridice își pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării la cele două programe. Noile programe Rabla vin anul acesta cu o serie de modificări legate de prima de casare, de numărul de mașini ce pot fi casta, două, dar și de vechimea autovehiculului uzat. Acum, aceasta din urmă trebuie să fie de cel puțin șase ani de la data primei înmatriculări în România, față de opt ani cât se solicită anterior.
Reporter: Bogdan Isopescu: Dacă vorbim de programul „Rabla Clasic”, ajutorul guvernamental poate ajunge la 16.500 de lei. Prima de casare este 6.000 de lei, iar dacă puteți casa două vehicule, atunci obțineți 9.000 de lei. La această sumă se pot adăuga unul sau două ecobonusuri în valoare de 1.500 de lei, dacă autovehiculele predate sunt mai vechi de 15 ani și dacă au norma de poluare Euro 3 sau inferioară acesteia. Un alt ecobonus este cel de 3.000 de lei dacă achiziționați un auvehicul cu sistem de propulsie hibrid.
În cazul programului „Rabla Plus” varianta pur electric sau hidrogen ecotichetul este de 51.000 de lei, la care se adaugă schema anterioară. La casarea a două mașini se poate ajunge la 57.000 de lei. Pentru „Rabla Plus”, varianta hibrid plug-in, ecotichetul este de 26.000 de lei, dar, conform schemei de sprijin, ajutorul poate urca la 32.000 de lei.
Pentru motocicletă cu propulsie clasică, subvenția ajunge la 9.000 de lei, iar pentru cele electrice, la 26.000 de lei.
Pentru a vă putea înscrie în program, trebuie să vă adresați unui dealer autorizat, iar el va face toate demersurile necesare.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (9 februarie)