Guvernul trebuie să găsească o formulă legală de reglementare a prețurilor la energie pentru consumatorii casnici și IMM-uri (Marcel Ciolacu)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține în continuare că guvernul trebuie să găsească o formulă legală de reglementare a prețurilor la energie pentru o perioadă determinată care să se aplice consumatorilor casnici și IMM-urilor.

Liderul social-democrat spune că liberalizarea pieței energetice se putea extinde chiar pe mai mulți ani, după modelul francez, însă România a optat pentru calendarul de 12 luni.

Marcel Ciolacu: Guvernul, împreună cu ANRE-ul, trebuie să găsească sistemul legal de reglementare, cel puțin pe o perioadă, la zona casnică și IMM-uri și, nu în ultimul rând, la producția alimentară. Se discută și cred că guvernul va anunța aceste lucruri. Încă nu am ajuns la o concluzie. Așteptăm domnul ministrul de resort să vină cu toate propunerile.

Realizator: Autoritățile nu au ajuns încă la o concluzie în ceea ce priveşte aplicarea prețurilor reglementate la energie începând cu 1 aprilie, a mai declarat Marcel Ciolacu, aflat astăzi în vizită în județul Bistrița-Năsăud./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie