Preşedintele Ucrainei reacţionează la datele din presă privind o posibilă invazie rusă: „Şi noi avem servicii de informaţii”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a comentat informațiile potrivit cărora Rusia ar urma să înceapă o invazie în Ucraina în cursul săptămânii viitoare – scrie RBC.

Potrivit lui Zelenski, „sunt prea multe astfel de știri în spațiul informațional”, iar Ucraina ca stat ar trebui să se bazeze pe ea însăși și pe propria armată. „Trebuie să fim pregătiți în orice zi. Cred că în spațiul informaţional există prea multe informații despre un război la scară largă cu Federația Rusă, unii chiar spun că există date relevante în acest sens. Înțelegem că există riscuri. Dacă există date certe 100% privind o invazie pe 16 (februarie, n.r.), dați-ne aceste informații. Noi primim informații de la serviciile noastre” – a afirmat Zelenski, potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, de cancelaria prezidenţială.

În ceea ce privește informațiile din Statele Unite și de la parteneri, Zelenski a declarat că Ucraina le ia în calcul. „Dar trebuie să le analizăm în mod clar și să ne pregătim pentru orice riscuri” – a adăugat liderul ucrainean. Potrivit acestuia, încă nu există un război la scară largă. „Iar eu trebuie să vorbesc cu societatea având informații reale. Primim informații din multe surse. Avem și noi servicii de informații. Nu cred că acestea funcționează mai rău decât cele din alte state” – a subliniat Volodimir Zelenski./sdan/cpodea

www.rbc.ua – 12 februarie