Avem plăcerea de vă anunța că dăm startul înscrierilor în competiția de eseuri științifice BioMed 2022: Bioștiințe și Medicina Viitorului!

Timișoara, România (15 februarie, 2022) — În contextul actual, în care societatea își îndreaptă exponențial atenția către domeniul științific biomedical, asociația Biomentorhub lansează competiția de eseuri științifice „Biomed – Bioștiințe și Medicina Viitorului”, competiție adresată studenților în ciclul de licență/master și elevilor de liceu.
Astfel, în perioada  15 februarie – 15 martie 2022, studenții și elevii pasionați de domeniile bioștiințelor, medicinei, ingineriei medicale și IT/inteligență artificială sunt invitați să își înscrie eseul în competiția BioMed și să își facă astfel cunoscute creativitatea și abilitatea lor de a imagina tehnologii sau aplicații revoluționare în medicină sau bioștiințe.
Participarea la această competiție presupune redactarea unui eseu științific (max. 1000 cuvinte și o imagine reprezentativă) în care să fie prezentată o posibilă evoluție a unor metode, tehnologii, instrumente sau materiale, încadrându-se într-una din următoarele teme:
1. Bio-inspired systems: natura ca sursă de inspirație pentru inovații – explicarea unui proces biologic la alegere din fiziologia plantelor/animalelor/umană și translatarea acestuia într-un produs care reprezintă o soluție la o problemă identificată cauzată de un factor biologic, într-unul din domeniile: sănătate umană, protecția mediului).
2. HealthAI: revoluția „industrială” a secolului nostru – imaginarea unei viitoare aplicații bazate pe inteligență artificială/inginerie electrică care reprezintă o soluție la o problemă cauzată de un factor biologic, într-unul din domeniile: sănătate umană, protecția mediului.
La finalul  competiției,  în urma selecției  și jurizării,  vor fi premiate  cele  mai originale și revoluționare lucrări, oferindu-se, cu sprijinul sponsorilor BioMed (Merck România, Marsilian Technologies, Bio Zyme, Dacia Plant, Zenyth Pharmaceuticals, Farmec, Editura Corint, Editura ALL), premii totale de peste 15 000 lei la ambele categorii tematice și educaționale (pre-universitar și universitar):
● Premiul I: (categoria liceu și facultate);
● Premiul II: (categoria liceu și facultate);
● Premiul III: (categoria liceu și facultate);
● Premiul special pentru popularitate (bazat pe votul publicului).
Mai multe detalii legate de înscriere și desfășurarea competiției BioMed se pot afla accesând site-ul: https://biomentorhub.ro/biomed-2022/
Parteneri: Asociația OncoGen, Adservio.
Parteneri media: RADOR, RFI, ENTR, Hello Sănătate TV.
Despre Asociația Biomentorhub:
Biomentorhub este o asociație neguvernamentală și nonprofit, o inițiativă realizată de un grup de tineri români dedicată mentoratului pentru studenți, elevi și tineri cercetători interesați să urmeze o carieră de cercetare în domeniile bioștiințe și medicină. Obiectivele sale sunt:
– conectarea elevilor și studenților cu mentori care desfășoară activități de cercetare în domeniile bioștiințe și medicină
– sprijinirea cercetătorilor români din diasporă interesați să descopere oportunități profesionale și de colaborare în România
– dezvoltarea și popularizarea cercetării științifice din România
– centralizarea resurselor educaționale și financiare disponibile pentru studenți, elevi și tineri cercetători cu rezultate foarte bune în aceste domenii.
Website: www.biomentorhub.ro/bmh-magazine/
Facebook: www.facebook.com/Biomentorhub/
Instagram: www.instagram.com/biomentorhub/
LinkedIn: www.linkedin.com/company/biomentorhub1/