A fost lansat un bilet unic pentru transportul în comun în Bucureşti şi judeţul Ilfov

Un bilet unic pentru transportul în comun în Bucureşti şi judeţul Ilfov este valabil de astăzi pentru mijloacele STB, Metrorex şi pentru trenul care asigură legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Reporter: Integrarea tarifară pentru transportul în comun din București și Ilfov a fost lansată în vara anului trecut, însă doar pentru STB și Metrorex, iar facilitatea a fost extinsă astăzi și pentru trenul care merge la Aeroportul Otopeni. Un bilet unic valabil 24 de ore pentru STB, Metrorex și CFR Călători costă 20 de lei, 40 de lei pentru trei zile, 210 lei pe lună, 1100 lei pentru șase luni și 2000 de lei pentru un an.

Integrarea tarifară este un proiect pilot, care face parte din conceptul „Trenului metropolitan”, un program care va fi extins și în alte mari orașe, a explicat la Radio România Actualități președintele Autorității pentru reformă feroviară, Ștefan Roșianu.

Ștefan Roșianu: Atât turiştii care vin pe Aeroportul Otopeni, cât și oamenii care fac naveta în zona Bucureștiului vor putea să aibă la dispoziție sisteme de transport, să-i spunem, adaptate nevoilor lor. Biletul acesta este, din punct de vedere feroviar, un proiect pilot pentru a analiza impactul introducerii unor astfel de bilete pe cât mai multe rute care deservesc zona marilor orașe. Se dorește extinderea integrării și pe alte rute din zona Bucureștiului, dar și pe rute din zona altor mari orașe ale țării.

Reporter: Titlurile de călătorie metropolitane cu valabilitate de 24 și 72 de ore pentru București și Ilfov nu au impusă o limită a schimbării mijloacelor de transport la suprafață sau în subteran./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie