Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a susţinut o conferinţă de presă

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, susține la această oră o conferință de presă, la care este prezentă și colega noastră Adriana Turea, care ne oferă în direct mai multe informații. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Ministrul sănătății, profesor doctor Alexandru Rafila, consideră că am trecut cu bine de acest val, că a fost o abordare corectă în ceea ce privește menținerea deschisă a școlilor, a fost o abordare corectă de asemenea în ceea ce privește dezvoltarea sistemului prespitalicesc, privind medicina de familie, unde s-a dorit să se testeze mai mulţi, și serviciile acordate în ambulatoriu persoanelor care aveau nevoie şi care au nevoie în continuare de evaluare COVID sau evaluare post-COVID.

Conform datelor prezentate de ministrul sănătății, numărul de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV 2 continuă să scadă. Măsurile de relaxare se vor aplica în momentul în care și la terapie intensivă se va înregistra o scădere a numărului de cazuri, însă sub o valoare care să nu pună presiune pe aceste secţii și pe sistemul sanitar.

De asemenea, rata de pozitivare este în scădere. Ministrul sănătății a mai spus că tulpina Omicron devine dominantă, cu 95% din totalul secvenţierilor efectuate până în prezent. Şi o ultimă informație: în următoarele trei săptămâni ministrul sănătăţii se aşteaptă să se ajungă la numere cu trei cifre în cazul raportărilor./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie