Comisia Europeană a precizat pe cine vor viza sancțiunile UE

Sancțiunile UE îi vor afecta pe cei care au votat pentru recunoașterea independenţei celor două republici Luhansk şi Doneţk și pe cei care lucrează în aceste regiuni. Sancțiunile UE vor viza persoanele care au votat în favoarea deciziei privind recunoașterea independenţei celor două republici Luhansk şi Doneţk, precum și instituţiile care îşi desfăşoare activitatea în aceste regiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, la un briefing de la Bruxelles.

”Aceste sancțiuni vor fi îndreptate împotriva celor care au luat decizia, care au votat pentru recunoașterea acestor regiuni… Acestea sunt diferite faţă de pachetul de sancțiuni, care au fost adoptate cu privire la Crimeea (în 2014 – n.red.). Acest pachet de sancțiuni va fi îndreptat şi împotriva instituțiilor care îşi desfăşoară activitatea în aceste regiuni”, a specificat el. Mamer a mai subliniat că propunerile (cu privire la noile sancțiuni – n.red.) nu sunt doar o reflectare a măsurilor, care au fost aplicate împotriva Crimeii în 2014.

Moscova nu se teme de introducerea unor sancțiuni, din cauza recunoașterii independenţei celor două republici Luhansk şi Doneţk, a specificat Ministerul de Externe./vdraguta/gpodea

www.ria.ru – 22 februarie