Decizia Rusiei va avea efecte negative pentru toată lumea, afirmă ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu

Decizia Rusiei privind recunoaşterea celor două republici auto-proclamate din estul Ucrainei va avea efecte negative pentru toată lumea, afirmă ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu.

El a precizat astăzi, la postul nostru de radio, că România este pregătită pentru orice scenariu, inclusiv pentru posibile fluxuri de refugiaţi:

Vasile Dîncu: Acest conflict posibil a fost oarecum anunţat, CSAT-ul s-a întrunit până acum pentru a stabili ce avem de făcut şi din punct de vedere legislativ.

Pentru fiecare din situaţii, inclusiv pentru situaţii pe care NATO şi Uniunea Europeană au hotărât sprijinirea Flancului de Est pentru a asigura, din punct de vedere defensiv, flancul acesta de est, din care face parte şi România, există planuri pentru posibile fluxuri de emigranţi, de oameni care fug în calea războiului în România, împreună cu Ministerul de Interne şi alte ministere.

De câteva săptămâni lucrăm la toate aceste planuri de urgenţă. Să sperăm că va fi nevoie de cât mai puţine măsuri, dar noi suntem pregătiţi inclusiv pentru ceea ce este mai rău./dpop/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 februarie