De la 1 aprilie se vor aplica tarife unice la energie electrică şi gaze naturale pentru populaţie şi firme

De la 1 aprilie se vor aplica tarife unice la energia electrică şi gazele naturale atât pentru populaţie, cât şi pentru firme, în funcţie de consumul lunar. Au fost stabilite, de asemenea, măsuri de protecţie a marilor consumatori. Impactul financiar total al acestor măsuri de sprijin este de aproape 14,5 miliarde de lei pe an.

Reporter: Consumatorii casnici care vor folosi până la 100 de kilowaţi pe luna curent electric vor avea un tarif fix de 0,68 de lei pe kilowatt. Cei care vor folosi între 100 și 300 de kilowaţi pe lună vor plăti 0,8 lei kilowatul. Consumatorii noncasnici vor plăti un leu pe kilowatt pentru gazele naturale. Premierul Nicolae Ciucă a spus:

Nicolae Ciucă: Clienții casnici care vor avea un consum anual de până la 1200 metri cubi vor beneficia de un tarif de 0,31 lei per kilowatt. Pentru consumatorii noncasnici costul gazului natural va fi de 0,37 lei per kilowatt.

Reporter: În cazul marilor consumatori de energie, facturile la curent vor fi reduse cu 20 de procente, iar pentru gazele naturale vor fi adoptate alte scheme de ajutor. Toate aceste tarife ar putea să fie adoptate de Guvern săptămâna viitoare.(Reporter: Andrei Şerban)/dpop/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 februarie