Premierul Nicolae Ciucă anunță că guvernul analizează toate posibilitățile de a sprijini poporul ucrainean

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul analizează toate posibilitățile de a sprijini poporul ucrainean grav afectat de agresiunea rusă. El a menționat că, în acest sens, împreună cu membrii cabinetului, a donat sânge și a luat decizia ca răniții din Ucraina să poată fi tratați în spitalele din țara noastră.

Nicolae Ciucă: Am luat o serie de măsuri la nivelul guvernamental și continuăm, analizăm toate posibilitățile astfel, din punct de vedere instituțional să facem tot ceea ce ne stă în putință, să sprijinim poporul ucrainean afectat foarte grav de agresiunea rusă. Apreciez foarte mult și doresc să mulțumesc societății civile pentru mobilizarea pe care au făcut-o, astfel încât împreună să putem să sprijinim cetățenii ucraineni la mare nevoie; iar, astăzi, împreună cu o parte din membrii cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca prin exemplul personal să fim alături de cei care au nevoie de sânge, iar în momentul de față este foarte mare nevoie.

Realizator: Peste o oră este programată o ședință extraordinară de guvern, iar la finalul acesteia sunt așteptate declarații de presă, transmite redactorul nostru, Alina Stănuță/cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie