Teme pe agenda Parlamentului

Situația din Ucraina și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sunt două dintre temele aflate pe agendă săptămânală a Parlamentului. Cu detalii Alina Stănuța.
Reporter: Parlamentul se va reuni marți în ședință comună, iar pe ordinea de zi se află adoptarea unei declarații politice a legislativului care să exprime susținerea statului român pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. La Senat astăzi proiectul de lege prin care se desființează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ar putea fi dezbătut și supus votului. Documentul, inițiat de Ministerul Justiției, prevede că Secția se desființează, iar competențele sale vor fi preluate de parchetele obișnuite, cauzele urmând a fi instrumentate de procurori anume desemnați.
Şi tot astăzi de la ora 16:00 la Camera Deputaților vor avea loc dezbateri politice în cadrul „Orei Guvernului”, la solicitarea grupului USR, pe tema facturilor mari la energie și gaze naturale. Este invitat la discuții ministrul energiei Virgil Popescu./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 februarie