Germania a trimis României șase avioane Eurofighter și un detașament format din 75 de militari

Realizator: Cristina Grecu – Germania a trimis în total în România șase avioane Eurofighter pentru misiunile de poliție aeriană întărită sub comandă NATO și un detașament format din 75 de militari. Joi va avea loc un exercițiu demonstrativ cu participarea Forțelor Aeriene Române, Germane și Italiene la Baza „Mihail Kogălniceanu”.
Vasile Dîncu, ministrul apărării: Prezența celor șase avioane Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane, alături de Italia și Statele Unite reprezintă o reală solidaritate, un gest de reală prietenie. Războiul care se desfășoară în granițele noastre, ale Uniunii Europene și NATO a generat o solidaritate fără precedent. Rusia a subestimat unitatea și determinarea noastră. Este de altfel momentul să acționăm concret și ferm pentru a sancționa cât mai dur Federația Rusă și pentru a asigura securitatea flancului estic.
Realizator: Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a vizitat miercuri Baza „Mihail Kogălniceanu”, împreună cu omologul său german, Christine Lambrecht./ilixandru/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 martie)