Talonul de pensie poate fi trimis în format electronic, în urma depunerii unei cereri online

Realizator: Laurenţiu Văduva – Persoanele care doresc să primească talonul de pensie în format electronic îl pot obține în urma depunerii unei cereri online pe portalul care se găsește pe site-ul Casei Naționale de Pensii. Cei care nu au un cont pe acest portal trebuie să meargă mai întâi la Casele de Pensii teritoriale pentru deschiderea lui. Ce pași trebuie să urmeze beneficiarii, ne spune Daniela Vasilescu?
Reporter: Persoanele care au posibilitatea să semneze electronic cererea pentru crearea contului pe portalul Casei de Pensii pot trimite solicitarea pe mail. Dacă nu puteți face acest lucru, trebuie să vă prezentați la un ghișeu pentru depunerea cererii. Măsura este necesară deoarece în contul deschis pe portal, beneficiarul va avea acces la mai multe date pe lângă talonul de pensie în format electronic, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.
Daniel Baciu: Practic, pe portalul Casei Naționale de Pensii, pe lângă faptul că ai acest cont deschis, ai acces la mai multe informații, nu numai la acest document de informare – mă refer la tot ce înseamnă stagiile de cotizare, la drepturile bănești pe care le-ai primit de-a lungul activității în muncă, unitățile angajatoare unde ai lucrat și perioada când ai lucrat – astfel încât trebuie să ne luăm niște măsuri de siguranță, de securitate să știm practic că acea persoană care ni se adresează este exact titularul. Daniel Baciu a mai spus că pentru a primi talonul de pensie în format electronic este necesar doar să transmiteți o cerere din contul deschis pe portalul Casei Naționale de Pensii. Pot solicita emiterea acestui documente doar persoanele care primesc pensia într-un cont bancar sau pe card.#HUN/csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 martie)