Cozi foarte mari la vămile din vestul țării

Sunt cozi foarte mari la vămile din vestul țării. Ne spune mai multe acum în direct reporterul nostru Alexandru Lancuzov. Bună dimineața, Alex! Te ascultăm.

Reporter: Bună dimineața! Cozi foarte mari de autoturisme la Petea, la Urziceni și mai ales la Vama Nădlac 2, pe autostrada A1, principalul punct de trecere a frontierei cu Ungaria. La Nădlac 2, pentru ieșirea din țară timpul de așteptare pe care îl estimează Poliția de Frontieră este de trei-patru ore, a mai scăzut puțin față de situația de la prima oră.

Autoritățile din Ungaria într-adevăr au renunțat la obligația ca refugiații din Ucraina să prezinte pașaport biometric, dar nu deschid suficiente culoare în frontieră. Sunt doar cinci benzi pentru autoturisme și microbuze și două pentru camioane, deși, în condiții de aglomerație, se poate lucra cel puțin pe zece benzi, pentru că infrastructura din frontieră permite acest lucru.

Foarte important, pentru șoferii care tranzitează țara de la est la vest, în special pentru cei din Ucraina care au stat foarte multe ore deja în punctele de frontieră cu România și urmează să iasă din țară pe la vămile din vestul țării, pe cât posibil să facă multe pauze de odihnă, pentru că este periculos să conducă foarte obosiți.(…)/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie