Guvernul a dublat ajutoarele pe care le va acorda fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic

Guvernul a dublat ajutoarele pe care le va acorda anul acesta fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic.

De asemenea, au fost stabilite limitele maxime pe care le vor avea schemele de ajutor de stat pentru marile întreprinderi care funcționează în zonele mai puțin dezvoltate ale României. Reporterul RRA, Andrei Șerban, transmite.

Reporter: Fermierii din sectorul vegetal vor primi anul acesta ajutoare financiare în valoare de 88 de milioane de euro, dublu față de anul trecut. Potrivit ordonanței de urgență adoptată ieri, și ajutorul pentru sectorul zootehnic a fost mărit substanțial.

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu: Este, de asemenea, o majorare extrem de importantă pentru zootehnia României, pentru că suma alocată a fost aproape mărită de șase ori, de la 20 de milioane de euro, anul trecut, la peste 135 de milioane de euro, anul acesta. Sunt peste 810.000 de fermieri care vor beneficia de aceste sume de bani plătite, un total de 225 de milioane de euro, deci peste un miliard de lei alocaţi fermierilor români.

Reporter: Guvernul a mai stabilit și limitele maxime ale ajutoarelor de stat care vor fi acordate în perioada 2022-2027 marilor întreprinderi. Scopul este acela de a dezvolta regiunile mai puțin favorizate din România. Tot ieri, Guvernul a completat atribuțiile Ministerului Transporturilor pentru ca acesta să coordoneze reformele din domeniu prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie