Premierul Bulgariei a comentat panica privind epuizarea resurselor de combustibil de la benzinării

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a comentat panica privind epuizarea resurselor de combustibil de la benzinăriile din ţară. Cozi de maşini s-au format în faţa unor benzinării din Sofia, Kazanlăk, Montana şi o serie de alte oraşe.

Pe reţelele de socializare au apărut numeroase fotografii şi videoclipuri cu cozile uriaşe de la staţiile de alimentare.

Şoferii au declarat că stau la coadă pentru combustibil, din cauza creşterii uriaşe a preţurilor şi a unui zvon că în curând nu va mai exista combustibil în benzinării.

„Fără motiv există în acest moment o panică din cauza carburanţilor! Există combustibil şi nu este nicio şansă să se epuizeze”, a scris prim-ministrul Kiril Petkov pe contul său de Facebook. Şeful guvernului bulgar va solicita Comisiei pentru Protecţia Concurenţei să investigheze cine şi cum speculează preţurile. „O altă minciună este că urma să trimitem trupe în Ucraina. O altă ştire falsă. Oricât de mult se răspândesc minciunile, problema lor este că rămân minciuni, iar minciuna are picioare scurte”, a concluzionat Petkov. /ddaniela/cpodea

www.dariknews.bg – 3 martie