Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu președinta CE, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului umanitar către Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului umanitar către Ucraina.

Şeful statului a precizat că lucrează împreună pentru operaționalizarea cât mai rapidă a centrului logistic de pe teritoriul României, care va permite colectarea și transportul donațiilor internaționale către țara vecină, afectată de război.

Pe de altă parte, el a subliniat că România intenționează să acceseze în perioada următoare fondurile disponibile la nivel european, pentru a gestiona cât mai bine fluxul masiv de refugiați.

La rândul său, șefa Comisiei Europene a afirmat că România a oferit un exemplu pentru întreaga lume, mobilizându-se rapid pentru a ajuta refugiații ucraineni. Ea a vorbit și despre sancțiunile foarte dure impuse de către comunitatea internațională, Rusiei, care au avut impact asupra economiei./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie