Ucrainenii au distrus atât de mult echipament rusesc, încât ar putea înzestra armatele mai multor țări (Oleksi Reznikov)

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că armata Kievului a distrus atât de mult echipament militar rusesc, încât ar putea înzestra armatele mai multor țări. În plus, a subliniat ministrul, capacitățile Forțelor Armate ale Ucrainei sunt în creștere.

„Armata noastră a lichidat deja mii de invadatori şi atât de mult echipament inamic, încât ar fi posibilă înzestrarea armatelor mai multor țări. Capacitățile forțelor noastre armate cresc și ne tot vine ajutor. Luptătorii forţelor de apărare teritorială au o activitate strălucită în multe zone, iar așii noștri aerieni au devenit legende. Parașutiști, infanterie, artilerie – toate dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni” – a remarcat Oleksi Reznikov.

Acesta a subliniat că, de 168 de ore, adică de o săptămână întreagă, Ucraina respinge invadatorii trimişi de Federaţia Rusă. „Nimeni, dar absolut nimeni, nici în Rusia, nici în Occident, nu credea că vom rezista o săptămână. Singurii care au crezut am fost noi. Înainte de 24 februarie, două treimi dintre ucraineni erau siguri că vom rezista în cazul unei invazii ruse la scară largă. Astăzi, aproape 90% dintre ucraineni cred acest lucru” – a mai declarat ministrul.

Potrivit lui Reznikov, acesta este „rezultatul eroismului apărătorilor și apărătoarelor noastre, al acțiunilor profesioniste ale comandamentului nostru și al dăruirii fiecărui ucrainean”. „Medicii noștri, salvatorii, cei din utilitățile publice, din domeniul feroviar, jurnaliștii, finanțatorii… toţi sunt pe propriul front. Țara nu s-a oprit și luptă mai departe” – a subliniat ministrul apărării de la Kiev. Ministrul i-a remarcat în mod special pe liderii administraţiilor civil-militare și pe primarii care se află în primă linie, mai exact la Cernihiv, Sumi, Konotop, Harkiv, Mariupol, Herson şi Mikolaiv. „Acestea sunt avanposturile Europei” – a conchis ministrul./sdan/schelaru

www.ukrinform.ua – 3 martie