Ziua Naţională a Bulgariei

Bulgaria îşi sărbătoreşte, joi, 3 martie, Ziua Naţională, eveniment prin care marchează 144 de ani de la Eliberarea sa de sub dominaţia otomană. Cu acest prilej, în toată ţara vor avea loc o serie de manifestări.

Preşedintele ţării şi comandantul suprem al Forţelor Armate, Rumen Radev, şi vicepreşedintele Iliana Iotova vor participa la o ceremonie de arborare a drapelului naţional în faţa Monumentului Soldatului Necunoscut.

Preşedintele Bulgariei va primi onorul militar şi va susţine o alocuţiune. Prim-ministrul Kiril Petkov şi preşedintele Adunării Naţionale, Nikola Mincev, vor fi prezenţi la manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Naţionale a Bulgariei pe Vârful Şipka.

3 martie a fost declarată sărbătoare naţională în 1991. Anul acesta, sărbătoarea va fi marcată de invazia Rusiei în Ucraina. Muzeul Naţional de Istorie Militară va rămâne închis, după ce a fost anulat vernisajul oficial al unei expoziţii dedicate unităţilor militare formate din luptători voluntari bulgari care au luat parte la Războiul Ruso-Turc./ddaniela/gpodea

www.bnr.bg – 3 martie