Premieră în gimnastica artistică din România!

La Onești a avut loc un curs interactiv pentru Junioarele de 9 și 10 ani, în care micuțele sportive au avut posibilitatea să lucreze cu experții Federației Române de Gimnastică în prezența antrenorilor de la club.

Orașul Onești a fost timp de o săptămână centru de interes al gimnasticii autohtone! Federația Română de Gimnastică a organizat în premieră pentru gimnastica artistică feminină un curs interactiv pentru Junioarele III. La acțiune au participat 24 de sportive de la 20 de cluburi afiliate federației, LPS Cetate Deva, CSȘ Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, CSȘ Viitorul, CSȘ Viitorul Cluj, CSM Arad, CSM Cluj, CSȘ 1 Constanța, SCM Bacău, CSM Onești punct de lucru Târgoviște, CSȘ Bârlad, CSȘ Focșani, CSM Buzău, CSM Onești, CS Nadia Onești, CSȘ 2 București, CSȘ Sibiu, CSȘ 1 Timișoara.

Micuțele gimnaste au lucrat cu experții federației, Corina Moroșan, Liliana Cosma, Cătălin Mera, Ciprian Hegyi și Mariana Ristea, în prezența antrenorilor care le-au însoțit. Antrenamentele s-au desfășurat în „Sala Nadia Comăneci” din Onești, locul în care Zeița de la Montreal a făcut primii pași în sportul la care a devenit cea mai bună din lume.

Pe lângă antrenamente, cei care au participat la această acțiune au avut și cursuri de teorie predate de trimișii federației. Tot ce s-a discutat la cursurile de teorie s-a pus în practică la cele două antrenamente zilnice.

La această acțiune a fost prezent și Ionuț Corlaci, Conferențiar Universitar Doctor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, specializare gimnastică. Micuțele sportive au avut parte și de distracție, nu doar de muncă. Într-una din zile, ele au mers în excursie la Salina Târgu Ocna, unde s-au relaxat câteva ore.

Cel de-al doilea curs va fi în septembrie

„Evenimentul Onești marchează începutul unui program sistematic adresat antrenorilor din cluburile afiliate la Federația Română de Gimnastică pentru modernizarea metodelor de antrenament în scopul îmbunătățirii tehnicilor de execuție în condițiile de siguranță a gimnastici din România.

“Acest program va fi dezvoltat pentru toate disciplinele gimnasticii, pe categorii de vârstă și va fi de tip interactiv, combinând partea teoretică cu exerciții și demonstrații practice. În timp, vom adăuga tematici obligatorii de prevenție a accidentelor, de prim ajutor, nutriție și dezvoltare psiho-motivațională, care vor completa portofoliu de date ale specialiștilor români. Ne dorim să reconstruim solid baza piramidei succeselor viitoare ale gimnasticii românești” – Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.

Evenimentul a fost organizat cu o lună înaintea Campionatelor Naționale pentru Junioare III și II, care va avea loc la Ploiești, între 28 martie și 3 aprilie, după modelul cantonamentului pentru junioare de la Tirrenia, din Italia. A doua acțiune de acest gen va avea loc între 5 și 11 septembrie.

“Primul cantonament interactiv de la Onești s-a încheiat cu success. Toți cei prezenți au plecat acasă cu foarte multă informație, gimnastele cu multe lucruri învățate și obiective pentru etapa următoare, iar antrenorii cu multe lucruri de studiat și de realizat“ – Corina Moroșan, Director Tehnic al Federației Române de Gimnastică.