Uniunea Ucrainenilor din România s-a mobilizat pentru a le oferi ajutor confraților care trec granița în România

Uniunea Ucrainenilor din România s-a mobilizat în aceste zile pentru a le oferi ajutor confraților care trec granița prin punctele de frontieră din nordul României, dar și celor care s-au refugiat în vestul Ucrainei, aproape de granița noastră.

Deputatul Nicolae Petrețchi, despre situația la zi în ceea ce privește ajutorul dat de etnicii ucraineni din România.

Nicolae Petreţchi: Uniunea Ucrainenilor din România este în permanentă legătură cu reprezentanții Ambasadei Ucrainei la București. Mai mult decât atât, în aceste zile, Uniunea Ucrainenilor din România o să pună la dispoziția celor interesați, cu titlu gratuit, mijloacele de transport până la Ambasada Ucrainei la București, astfel încât refugiații care au probleme cu documentele de identitate să și le poată reînnoi.

Uniunea Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în fiecare punct de trecere a frontierei, o să înmâneze materiale informative în limba ucraineană cu privire la evitarea riscurilor la care pot fi expuse persoanele refugiate. Nu în ultimul rând, începând de astăzi, în prima etapă, la sediul Uniunii Ucrainenilor, la graniţa României cu Ucraina, o să fie deschise centre psihologice pentru refugiații care aleg să rămân în țara noastră.

Realizator: O sinteză pe tema ajutorului umanitar oferit refugiaților de etnicii ucraineni din România va fi difuzată în emisiunea „Multi-Kulti” din această seară, după ora 21:05. /geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 martie