Doi schiori, surprinși de o avalanşă în zona Cabanei Bârcaciu din Munții Făgăraș, și-au pierdut viața

Cei doi schiori, surprinși de o avalanşă în zona Cabanei Bârcaciu din Munții Făgăraș, și-au pierdut viața. Serviciul Public Salvamont Sibiu a intervenit în căutarea celor doi pentru mai mult timp, cu 16 persoane împărțite în patru echipe. Schiorii au fost găsiţi și li s-au efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat – spune șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Dan Popescu: Serviciul Public Salvamont Sibiu a fost informat printr-un apel telefonic asupra posibilității producerii unei avalanșe cu două victime în zona Cabanei Bârcaciu din Munții Făgăraș. Victimele au fost găsite ulterior de către colegii lor, aceștia începând manevrele de resuscitare, din păcate, fără rezultat. Momentan, Serviciul public județean Salvamont Sibiu intervine cu 16 salvatori pentru recuperarea acestora.

Realizator: Corespondenta noastră, Carmen Vulcan, precizează că în Munții Făgăraș, la peste 1800 m înălțime, riscul de avalanșă este de gradul 4, pe o scară de 1 la 5; la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară doi metri și jumătate./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 martie