Centrul logistic european de colectare a donaţiilor pentru Ucraina va deveni operațional în scurt timp

Realizator: Centrul logistic european, care se amenajează în apropierea aeroportului din Suceava, unde vor fi colectate și trimise în Ucraina donațiile de la toate organizațiile internaționale, va deveni operațional în scurt timp, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Prezent sâmbătă la Vama Siret, din județul Suceava și la tabăra amenajată pentru refugiați, șeful statului a reafirmat că în acest moment nu pornim de la un scenariu conform căruia conflictul din țara vecină s-ar putea extinde, dar a adăugat că România își întărește în continuare, cu sprijinul aliaților din NATO, capacitatea de apărare.
Klaus Iohannis: Este foarte clar că aici avem un agresor, care este Rusia, și noi trebuie să facem tot ce trebuie pentru a ne proteja și a asigura o defensivă pentru statele noastre. Şi în acest sens este de dorit şi este destul de probabil să vină forțe din NATO mai aproape de flancul estic. Voi merge la Baza „Mihail Kogălniceanu” de lângă Constanța, unde a ajuns un contingent important din Franța, din Belgia, sunt militari din Statele Unite, din Italia și din Germania, dar există planuri să vină și forțe suplimentare. Noi ne pregătim ca să ne apărăm, nu intenționăm să trecem în altă parte.
Realizator: Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat că România este pregătită pe termen mediu și lung să preia de la graniță refugiați ucraineni. El a dat ca exemplu faptul că școlile se pregătesc să primească elevii ucraineni și că există deja grădinițe unde copiii aduşi de părinții lor din Ucraina sunt îngrijiți foarte bine. #HUN /ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)