Președinta Maia Sandu a arătat aprecierea pentru faptul că Statele Unite susțin ferm suveranitatea și integritatea Republicii Moldova

„Radiojurnal” – Realizator: Nicoleta Turcu – În jur de 240.000 de oameni au traversat granița dintre Ucraina și Republica Moldova după declanșarea invaziei Rusiei în 24 februarie, iar 120.000 dintre ei au rămas în această țară. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Natalia Gavriliță i-au prezentat situația secretarului de stat american Antony Blinken în discuțiile de duminică de la Chișinău. Maia Sandu a arătat aprecierea Republicii Moldova pentru faptul că Statele Unite susțin ferm suveranitatea și integritatea țării și a subliniat că în aceste zile trebuie făcut mai mult pentru oamenii care fug din Ucraina din cauza războiului.
Maia Sandu: Republica Moldova are nevoie de ajutorul și contribuția imediată și semnificativă a comunității internaționale pentru ca oamenii şi economia noastră să facă față în continuare acestor provocări. Avem nevoie urgent de ajutoare pentru cazarea temporară a acestor oameni, asigurarea lor cu strictul necesar și redirecționarea fluxului de refugiați care doresc să plece în alte țări, către statele statele europene care o capacitate mai mare să-i primească.
Realizator: Antony Blinken a dat asigurări că Statele Unite vor reacționa la o eventuală amenințare rusă împotriva Republicii Moldova.
Antony Blinken: Sprijinim puternic integritatea teritorială a Moldovei, suveranitatea și neutralitatea ei constituțională. Ați văzut răspunsul prin care am mobilizat lumea împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina. Oricând şi oriunde ar mai apărea o astfel de agresiune noi vom face la fel./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 martie)