Adăugați acest ingredient în cafea și veți uita de problemele de stomac

Consumul de cafea este un ritual esențial pentru iubitorii acesteia. Dar, deseori, cofeina pe care o conține se dovedește deosebit de agresivă pentru stomac. Din fericire, există un ingredient care vă va face să uitați de această problemă. Are capacitatea de a neutraliza efectele agresive ale cofeinei asupra mucoasei gastrice delicate. În plus, va face cafeaua mai utilă și va ajuta corpul să se curețe de toxine.

Cafeaua preparată în acest fel este considerată chiar utilă. De asemenea, se crede că este o armă puternică împotriva excesului de greutate. Creatorul acestei băuturi este un barman din orașul Yogyakarta, situat pe insula Java. În 1960, din cauza disconfortului stomacal, el a decis să adauge cărbune activ în cafea. Barmanul nu numai că a fost mulțumit de rezultat, dar i-a plăcut și gustul băuturii și a decis să înceapă să o ofere clienților. După un timp, băutura, numită Kopi Joss, a reușit să-și câștige faima ca o cafea tradițională din Yogyakarta.

Versiunea actualizată include adăugarea de cărbune activ sub formă de pudră la cafea, cu care se obține același efect. Adepții unui stil de viață sănătos susțin că un consum regulat de Black Latte ajută la curățarea organismului de excesul de toxine și, în general, accelerează tractul digestiv. Deși nu s-au efectuat încă studii clinice pe această problemă și nu există dovezi ale beneficiilor cafelei cu cărbune activ, aceasta câștigă teren și devine din ce în ce mai populară în zilele noastre.
Cum se face black latte?

Se macină 1-2 tablete de cărbune activ până devine pulbere și se amestecă cu cafea măcinată, apoi se folosește acest amestec pentru a prepara cafeaua în mod obișnuit (fiartă sau la aparat de cafea). Adăugați puțin lapte cu conținut scăzut de grăsimi. Important: Sfaturile nu pot înlocui consultația cu un specialist în alimentație sănătoasă!/pmirela/ddaniela

www.acualno.com – 7 martie