Deputaţii au adoptat un proiect de lege pentru personalul din unităţile pentru combaterea COVID-19

Realizator: Petruţa Dinu – Deputaţii au adoptat proiectul de lege care permite continuarea activităţii şi după încetarea stării de alertă pentru personalul din instituţiile implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Documentul prevede că aceste persoane îşi pot păstra posturile pe perioadă nedeterminată prin promovarea unui examen, ce va fi organizat în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial. Deputata USR, Diana Stoica, a cerut ca aceste posturi să fie ocupate prin concurs:
Diana Stoica: Şi noi USR PLUS considerăm că aceşti oameni care au pus umărul într-o perioadă dificilă şi s-au activat în perioada de pandemie ar trebui să continue activitatea, dar mi se pare normal să se supună aceloraşi reguli de intrare în sistemul public, respectiv organizarea de concursuri într-un interval de şase luni pentru încadrarea acestor oameni în funcţiile pe care le-au ocupat pe perioadă determinată.
Realizator: Social-democraţii, iniţiatori ai proiectului de lege, spun că măsurile permit acoperirea deficitului de personal din sistemul sanitar. Deputatul PSD, Adrian Solomon.
Adrian Solomon: Dacă atunci când a fost greu i-am folosit, doi ani de zile de practică fac mai mult decât patru ani de şcoală, cred că merită să le dăm girul că pot să treacă un examen în acele instituţii pe care le-au slujit doi ani de zile. Cred că toţi cei care au fost angajaţi sub Guvernul Orban şi sub Guvernul Cîţu au fost angajaţi respectându-se cerinţele necesare pentru ocuparea acelor posturi la acel moment.
Realizator: Camera Deputaţilor fiind for decizional, proiectul merge la promulgare – transmite redactorul Iulia Gherman. /lcoman/csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 martie)