Elevii uniți pentru Ucraina !

Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI), s-a alăturat cauzei umanitare de susținere a refugiaților din Ucraina și își arată solidaritatea cu privire la situația actuală.

Suntem profund îndurerați să vedem că în țara vecină, copii ca și noi își pierd viața din cauza unor neînțelegeri a oamenilor MARI, căci de fapt asta înseamnă războiul.

Punem și noi umărul și ne oferim sprijinul pentru cei aflați în nevoie, în acest scop un număr de peste 60 de elevi voluntari din Municipiul București și Județul Ilfov, ajută la strângerea donațiilor din centrele mari, precum Arena Națională, unde asociația noastra și-a unit forțele cu Centrul Educațional Proedus în cadrul “Campaniei de sprijinire a cetățenilor ucraineni și străini din zonele de conflict armat care ajung în Capitală”.

Se poate implica oricine în campanie donând produse de strictă necesitate, precum alimente neperisabile, produse de igienă personală, produse necesare bebelușilor, haine și jucării, la punctul de colectare din cadrul Academiei de Tenis – Complex Lia Manoliu, situat în Bulevardul Basarabia, Nr. 37-39, Sector 2, poarta C a Arenei Naționale. Intrarea se face prin Bulevardul Basarabiei și este permis accesul autoturismelor personale.

De asemenea, AEBI ia parte și la campania organizată de Crucea Roșie Română, care are în vedere deschiderea unui call center destinat refugiaților războiului, în România. Astfel, aceștia să poată primi în cel mai scurt timp informațiile necesare, cum ar fi procedura azilului sau locuri pentru cazare și asistență medicală. Call center-ul urmează să lucreze în 4 schimburi de câte 4 persoane, în Sediul Central al Crucii Roșii Române: strada Amzei, Nr. 29. Se caută voluntari de peste 18 ani, cu un nivel conversațional de limba engleză!

În ultima săptămână, voluntarii noștri au fost prezenți zi de zi la centrul de donații, un sprijin necesar când termenul de război este încă unul greu de pronunțat.

“Desfășurăm o acțiune în care ne implicăm cu sufletul. Ne dorim să arătăm și o altă latură a elevilor, adolescenții aceia despre care adulții zic că stau numai cu privirea în telefon sau nu au activități specifice vârstei lor. Dăm fiecare câte o mână de ajutor, și cu zâmbetul pe buze, putem spune că suntem uniți. Trăim cu teamă, dar totuși avem speranța că va exista un mâine în care vom fi din nou ca înainte: copii alături de părinți și bunici, înconjurați de iubirea familiei și fără teamă și frică.” – Alexia Marinescu, președinte AEBI