Senatul a adoptat recent Codul comunicațiilor electronice

Realizator: Petruţa Dinu – Deputata PNL Christine Thellmann consideră că legislația trebuie îmbunătățită în condițiile în care țara noastră se confruntă cu noi provocări în domeniul securității. În opinia sa, un prim pas a fost făcut de către legislativ prin adoptarea Codului comunicațiilor electronice.
Christine Thellmann: Prin această lege, România își consolidează securitatea cibernetică și are ca instrumente de răspuns adecvat la posibile atacuri cibernetice un risc în creștere semnificativă pe fondul războiului din Ucrain. De asemenea, legea reglementează că accesul la date poate fi permis strict în scopuri judiciare, sub control judecătoresc. Pentru a contribui la apărarea țării ca partener al aliaților să ne așezăm la masă dezbaterilor și să adoptăm aici, în Parlament, toate celelalte legi de care este nevoie în domeniul securității și apărării naționale.
Realizator: Codul comunicațiilor a fost adoptat recent de Senat, iar USR a atacat la CCR acele prevederi din proiect privind interceptările pe care liderul partidului, Cătălin Drulă, le consideră, cităm, ”excesive”./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 martie)