Senatul Universității de Vest din Timișoara, reunit astăzi, 10 martie 2022, a analizat contextul și opțiunile pragmatice pentru reorganizarea activităților didactice din UVT în Semestrul al doilea al anului universitar în curs, după încetarea stării de alertă.

 

Senatul UVT a luat în considerare atât menținerea măsurilor de prevenție epidemiologică în amfiteatre și laboratoare, măsuri firești și importante după desfășurarea pandemiei globale pe care am traversat-o, cât și tot ceea ce implică redeschiderea spațiilor de cazare din căminele universitare la capacitate maximă și revenirea imediată a studenților în cămine, sau relocarea de pe o zi pe alta din localitățile de reședință în spații închiriate de urgență de studenții care nu beneficiază de cazare în căminele studențești.

 

Senatul  a hotărât, în ședința extraordinară din data de 10 martie 2022, reluarea, începând cel târziu cu data de 11 aprilie 2022, a activităților didactice de predare și de evaluare care presupun interacțiunea față în față, la toate programele de studii universitare din Universitatea de Vest din Timișoara. În plus, la nivelul facultăților din componența UVT, urmează să se adopte decizii în Consiliile facultăților, care vor fi apoi comunicate Consiliului de Administrație UVT, cu privire la termenul adoptat pentru reluarea activităților didactice față în față, dar nu mai tarziu de 11 aprilie 2022.

 

Având în vedere complexitatea procesului de tranziție de la activitățile universitare online sau hibride către cele față-în-față, considerăm că o abordare graduală este cea mai înțeleaptă manieră pentru reorganizarea activităților didactice, în noul context în care ne aflăm. Astfel, UVT adoptă un plan de tranziție pentru revenirea la cursurile față-în-față, cu realism și cu înțelegere asupra specificităților concrete din aceste zile, respectând criteriile de calitate pentru desfășurarea procesului educațional.

 

Planul adoptat astăzi prevede continuarea activităților didactice în Semestrul al doilea al anului universitar în curs în maniera în care acestea au început, majoritatea programelor desfășurându-și activitățile în format hibrid, urmând ca, până la data de 11 aprilie 2022, să fie parcursă o tranziție graduală de la hibrid la formatul clasic.

 

INFO: Hotărârea de astăzi a Senatului UVT  va fi publicată, în secțiunea dedicată: https://uvt.ro/ro/organizare/senat-uvt/hotararile-senatului-uvt/hotararile-senatului-din-2022/