Platforma de auto-recenzare va funcționa din nou peste două zile

Platforma de auto-recenzare va funcționa din nou peste două zile, a declarat astăzi la Oradea președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei.

Până atunci, toți cei care vor să se recenzeze, pot folosi o scurtătură accesibilă pe pagina web a instituției. Disfuncționalitatea sistemului, a afirmat șeful INS, a fost determinată de numărul extrem de mare de accesări din această dimineață.

Tudorel Andrei: Era proiectat sistemul la 1200 de intrări pe secundă și se pare că au fost cu mult mai mult și, în aceste condiții, s-a ajuns la această situație. În următoarele două zile, auto-recenzarea se poate realiza pe această scurtătură, să îi spunem așa, butonul auto-recenzare este accesat prin autorecenzare.insse.ro – urmând ca după două zile să revenim la forma recensământului, la forma clasică anunțată pe site recensământromânia.ro.

Realizator: Prima etapă a recensământului populației și locuințelor, cea de preluare a datelor din surse administrative a început pe 1 februarie, iar cea de-a doua adică auto-recenzarea are loc de astăzi până pe 15 mai./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie