MTI: 15 Martie – Nicolae Ciucă – Guvernul României respectă identitatea şi valorile comunităţii maghiare

Într-un mesaj adresat cu prilejul zilei de 15 Martie, Ziua Naţională a Ungariei, premierul României, Nicolae Ciucă, i-a asigurat marți, în numele său și al Guvernului, pe concetățenii săi de naționalitate maghiară de respectul pentru identitatea și valorile comunității maghiare.

În mesajul său de felicitare, dat publicităţii de Biroul de Presă al Guvernului, Nicolae Ciucă a urat cetățenilor de naţionalitate maghiară ai țării o sărbătoare binecuvântată și și-a exprimat bucuria pentru unitatea diversităţii, reprezentată de apartenența la Uniunea Europeană.

În opinia sa, anii de pandemie de coronavirus şi actualele provocări cu care trebuie să ne confruntăm i-au apropiat și mai mult pe români și maghiari, care, în aceste vremuri grele, împărtășesc solidaritatea nu doar unii faţă de ceilalţi, ci și faţă de vecinii și prietenii ucraineni care se refugiază în România din cauza războiului. „În spiritul toleranţei şi armoniei, pe baza cărora toate minoritățile naţionale din România se bucură de aceleași drepturi constituționale, avem astăzi ocazia să ne exprimăm generozitatea și recunoștința. La mulţi ani tuturor maghiarilor din Romania și din toata lumea!”, a urat în încheierea scrisorii sale premierul României./rganciu/czaharia

MTI – 15 marti