Şedinţa săptămânală a guvernului

Realizator: Nicoleta Turcu – Guvernul se reuneşte peste o oră în şedinţa săptămânală. Executivul intenţionează să adopte noua schemă de sprijin pentru compensarea facturilor la energie pentru populaţie şi companii. Premierul Nicolae Ciucă a reiterat şi ieri după-amiază intenţia executivului pe care îl conduce de a legifera prin OUG plafonarea preţurilor la energie electrică şi la gaze naturale pentru un an:
Nicolae Ciucă: Pe masa de lucru a guvernului este în proces de finalizare OUG prin care asigurăm plafonarea preţului la energie electrică şi la gaze pe un an de zile. De asemenea, vrem ca prin această măsură să asigurăm un preţ la energie şi la gaze pentru IMM-uri şi pentru sectorul alimentar, astfel încât preţurile să poată fi oarecum menţinute la un nivel redus şi din această perspectivă.
Realizator: Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că este în legătură permanentă cu miniştrii agriculturii şi economiei, cu mediul de afaceri şi că sunt stocuri alimentare suficiente în România, care nu justifică isteria unor cumpărături masive./lcoman/csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 martie)