Ajutoare umanitare, oferite de organizațiile Crucea Roșie și Semiluna Roșie, pentru Ucraina

Realizator: Peste 40 de tiruri cu ajutoare umanitare, oferite de organizațiile membre ale Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, au ajuns în ultimele trei săptămâni în Ucraina prin România, iar eforturile de a sprijini populația din țara vecină, grav afectată de conflictul declanșat de Rusia, vor continua – a dat asigurări directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, prezent astăzi la Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea.
Ioan Silviu Lefter: Săptămâna viitoare intenționăm să trimitem în Ucraina unu, două tiruri cu făină, cu drojdie, ca să poată să își fabrice singuri pâinea acolo unde este nevoie. La sfârşitul săptămânii, urmează să vină președintele Federației noastre de Cruce Roşie şi Semilună Roșie cu care vom stabili un mod de lucru mai fluent. El se duce să ia legătura și cu autoritățile din Ucraina și poate vom deschide și alte coridoare sigure. Ne interesează şi pe aici, pe la Isaccea; încă nu ştim care este situaţia exactă în Odesa şi e cam periculos, dar încercăm și prin nord, pe la Halmeu, să trecem cu ajutoare.
Realizator: Ioan Silviu Lefter s-a aflat azi la Isaccea împreună cu Principesa Margareta, președinte al Crucii Roșii Române, care a apreciat organizarea din punctul de trecere a frontierei, tranzitat de aproape 31.000 de ucraineni de la invazia rusă în țara vecină – transmite corespondenta noastră, Luiza Rosetti./rpatulea/csimion

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 martie)