Dmitro Kuleba, despre încheierea războiului din Ucraina: Există două finaluri, dintre care al doilea este mai realist

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, preconizează că există două opțiuni pentru încheierea războiului. În opinia sa, un acord de pace între Ucraina și Rusia este un final mai realist.

„Nu este nevoie să facem nicio dramă, dar trebuie să ne amintim cu toții că orice război are două finaluri. Primul final este înfrângerea totală necondiționată a uneia dintre părți. Aceasta este ceea ce rușii au vrut să ne impună încă de la început, propunând un astfel de document. Al doilea final – o înțelegere. Un acord înseamnă o căutare și o fixare a soluțiilor reciproc acceptabile” – a explicat Kuleba, într-un interviu acordat ziarului Ukrainska Pravda.

Cu toate acestea, ministrul de externe ucrainean a menționat că prima variantă nu trebuie respinsă, întrucât acordul de pace trebuie să fie în folosul Ucrainei. „Prin urmare, din punctul de vedere al Ucrainei, nu din punctul de vedere al Rusiei, trebuie să înțelegem clar și cumpătat că fie trebuie să ne concentrăm până la capăt asupra războiului, în urma căruia vom învinge Rusia total şi necondiționat, fie trebuie să existe un acord care să conţină condiţii favorabile pentru Ucraina. Cred că a doua variantă este, totuşi, realistă” – a adăugat ministrul./sdan/gpodea

www.rbc.ua – 18 martie