În centrul orașului Lviv are loc acțiunea socială ”Prețul războiului”, a cărei scop este să atragă atenția lumii asupra morții copiilor ucraineni, nevinovați.
În cadrul acestei acțiuni, în Piața Rinok au fost expuse 109 cărucioare de copii, drept simbol ale celor 109 copii omorâți din momentul invaziei în masă a dușmanului, transmite Ukrinform, atașând ca referință comunicatul de presă al Consiliului Municipal Lviv.
”Timp de 22 de zile de la începutul invaziei în masă, trupele rusești au omorât în mod nemilos 109 de copii ucraineni. 109 copii care au devenit îngeri și ,acum, în locul acțiunilor decisive ale întregii lumi, protejează cerul Ucrainei. Această cifră nu ia în considerare victimele din Mariupol, încontinuu aflate sub bombardamente. Numărul morților crește zilnic, ca urmare a acestui genocid pe care dușmanul nostru îl dezlănțuie asupra oamenilor din Ucraina”, au subliniat organizatorii evenimentului.
Primăria face apel la toți adulții din întreaga lume, să facă un scut comun, să apere copiii ucraineni și să le dăruiască un viitor; să ceară din partea guvernelor altor state să închidă cerul asupra Ucrainei. Participanții la această acțiune sunt rugați să povestească atrocitățile dușmanului, să fotografieze acest eveniment și să publice pozele în rețelele de socializare, folosind hashtag-ul #closethesky./mpalii/sdm2

(https://www.ukrinform.ru/- 18 martie)