KidsUkraine, aplicaţie dedicată gestionării situației copiilor ucraineni care au sosit neînsoțiți de părinți în România

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, cu sprijinul UNICEF, a dezvoltat o aplicație denumită KidsUkraine dedicată gestionării situației copiilor ucraineni care au sosit neînsoțiți de părinți în țara noastră.

Potrivit ministrului Gabriela Firea, aplicația oferă informații în timp real inclusiv despre locrurile disponibile în întreaga țară pentru cazarea acestor copii. Detalii în relatarea redactorului RRA, Alina Stănuță.

Reporter: Platforma reunește toate informațiile relevante despre serviciile sociale de care au nevoie acești copii și este accesată de toate direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului din țară. Reprezentanții din fiecare județ introduc date actualizate, iar pe baza acestor informații vor fi generate rapoarte la zi asupra numărului de locuri ocupate și al celor disponibile în fiecare județ și la nivelul municipiului București.

Potrivit Ministerului Familiei, platforma este deja operațională de o săptămână. De la începutul crizei umanitare din Ucraina, 528 de copii au intrat neînsoțiți în România, iar 225 dintre ei sunt în continuare în centrele din țara noastră. Şi UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Familiei, este implicat în sprijinirea copiilor refugiați din Ucraina prin centre numite Blue Dot – Punct Albastru.

Acestea deja funcționează la punctele de trecere a frontierei din Sighetul Marmației și Siret și oferă, printre altele, spații dedicate mamelor și copiilor mici, paturi, haine truse sanitare sau terapie psihologică și prim ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie