Starea de urgență provocată de pandemia de coronavirus se va încheia în Italia la sfârșitul lunii martie (Mario Draghi)

Italia renunță de luna viitoare la unele restricții anti-COVID. Certificatul digital va fi cerut însă în continuare la locul de muncă, iar autoritățile spun că sunt atente la ascensiunea numărului de cazuri, semnalată în Italia la fel ca în alte zone din Europa sau Asia. Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, transmite de la Roma.

Reporter: Starea de urgență provocată de pandemia de coronavirus se va încheia în Italia la sfârșitul lunii martie – a anunțat în mod oficial, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Mario Draghi.

Mario Draghi: Facem pași fundamentali pentru o redeschidere. Urmărim cu mare atenție evoluţia curbei epidemiologice şi suntem pregătiți să ne adaptăm după evoluția acesteia, chiar și într-o direcție mai expansionistă, dacă va fi cazul.

Reporter: Astfel, în Italia, de la începutul lunii aprilie, nu va mai fi nevoie de green pass pentru o cazare în hoteluri sau pentru a vizita muzee și expoziții. Aproape toate restricțiile de până acum vor fi eliminate, ceea ce va constitui un beneficiu pentru economie, potrivit lui Mario Draghi, care are amintit totodată și de importanța vaccinurilor, care au prevenit 80.000 de decese în plus numai în anul 2021./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie