Azur a lansat „Best of”, pentru a încununa peste 45 de ani de activitate. Nelu Vlad: „Este înregistrat așa cum am cântat toată viața: sincer, cu drag, simplu”

Una dintre cele mai cunoscute trupe de muzică lăutărească, Azur, a lansat „Best of”, album care conține 42 de piese, atât melodii deja consacrate, cât și melodii noi, care ajung pentru prima dată la public. Toate au fost alese cu atenție, pentru a transmite cât mai bine esența trupei.
Toate piesele au fost imprimate în studio, în regim live, pentru a păstra soundul autentic Azur și pentru a fi asemeni unui portofoliu de activitate al îndrăgitei trupe.
Pe album, lansat în 18 martie 2022, pot fi ascultate piese consacrate, precum: „Prințișorul”, „Claudia”, „Mona”, „Lanțul de iubire”, „Regina Nopții”, „În stație la Lizeanu”. Una dintre piesele noi de pe album, care va avea parte și de videoclip, este „Haide vino-ncoa!”, o compoziție care păstrează intact spiritul Azur.

„Casa de discuri Roton a considerat că aceste melodii merită reeditate, reașezate într-o marcă bine securizată, pentru a rămâne peste vremuri dovada a ceea ce înseamnă pentru români grupul muzical Azur. Sper ca această decizie să îi bucure pe fanii noștri, dar și pe cei care ne vor descoperi de acum înainte. Acest dublu CD conține un material inedit. Este înregistrat integral live, așa cum am cântat toată viața: sincer, cu drag, simplu. Voi, dragii noștri fani, sunteți cei care ne-ați ridicat. Sunteți cei care, sperăm, ne veți păstra în memorie. Iar noi… doar vă iubim!”, a spus Nelu Vlad.
Trupa Azur a fost înființată în 1977, după un șir de evenimente care l-au adus pe Nelu Vlad în punctul în care a trebuit să se gândească la un nou mod în care să-și întrețină familia. Azur a reușit să cucerească inimile oamenilor de-a lungul a 45 de ani de carieră, devenind un reper atunci când vine vorba despre muzica lăutărească, dar și de folclorul orășenesc.