Campania Rador „Prietenul tău din oraş”, a doua etapă

Agenţia de presă Rador a Radio România derulează o campanie de sprijinire a victimelor războiului din Ucraina. Prima etapă s-a încheiat pe 9 martie, când voluntarii noştri au transportat la Centrul ProVita, aşezământul din Vălenii de Munte, ajutoare constând în mâncare neperisabilă, produse de igienă personală, rechizite, lenjerie de corp şi de pat pentru un grup de copii ucraineni instituţionalizaţi. A doua etapă va avea loc miercuri, 23 martie, cu sprijinul Parohiei Parc Rahova 1 din Bucureşti. Prin strădaniile părintelui profesor Ionel Durlea şi ale preotului paroh al acestei biserici, Răzvan Mare, au fost strânse donaţii de la credincioşi, constând în pilote, perne, lenjerii de pat, conserve şi produse de igienă personală. Aceste daruri, alături de alte obiecte de strictă necesitate donate de colegii noştri de la Radio România, vor sprijini Centrul ProVita în misiunea sa de ocrotire a beneficiarilor asociaţiei.
Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.
Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie./cionescu/avladucu